Kuvaus blogista

Verbierin kylä. Kuva: Mila Hyytinen

Suunnitteletko matkaa Alpeille? Alppien parhaat -blogi kertoo vaellusmatkoista. Saat vinkkejä viihtyisistä kylistä ja majapaikoista sekä hienoista vaellusreiteistä. Blogia julkaisee suomalainen pariskunta, Mila ja Tuomas. Olemme tehneet kesäisin vaellusmatkoja Alpeilla Sveitsissä, Ranskassa ja Itävallassa.

Olemme käyneet Alpeilla myös talvella. Kesä on mielestämme Alpeilla vielä talvea hienompi, kun maisema on värejä täynnä. Vaellus vuorilla tarjoaa parhaat näköalat. Vaeltaminen on myös hieno tapa rauhoittua, rentoutua ja mietiskellä. Tavanomainen alppivaellus ei edellytä huippukuntoa. Hyvät vaelluskengät ja vaellussauvat ovat kuitenkin tarpeen.

Schönbiel, Bettmeralp. Kuva: Tuomas Hyytinen

Alppien parhaat ei ole pelkästään vaeltamisesta kertova blogi. Pyrimme antamaan kiinnostavan ja hyödyllisen kuvauksen koko vaellusmatkasta. Siihen kuuluvat alppikylät, majapaikat, maisemat ja vaellusreitit. Esittelemme sekä kuuluisia että vähemmän tunnettuja alppikohteita.

Vaellusmatkamme ovat kestäneet yleensä kahdeksan päivää, ja olemme käyneet kahdessa paikassa.  Samassa paikassa kannattaa olla useita päiviä vaihtelevien sääolojen vuoksi. Olemme lentäneet Müncheniin, Zürichiin, Geneveen tai Milanoon – siitä riippuen minne päin Alppeja olemme menneet. Olemme liikkuneet Alpeilla autolla. Myös junalla voi kulkea, erityisen hyvin Sveitsissä.

Näkymä Mont Blancille, Aiguille du Midi. Kuva: Mila Hyytinen

”Alppien parhaat” tarkoittaa sitä, että kaikissa esittelyissä kohteissa on mielestämme jotain ”parasta”. Yhdessä korostuvat vaellusmaisemat, toisessa majapaikka tai kylä, kolmannessa kokonaisuus. Meillä on myös erityisiä suosikkeja esiteltyjen kohteiden joukossa.

Esittelemme majapaikkoja, joissa olemme itse viihtyneet. Kartamme suuria persoonattomia hotelleja. Suosimme aamiaismajoituksia ja pieniä perheomisteisia hotelleja. Käytämme paljon aikaa majapaikkojen valintaan. Emme etsi kalliita luksuspaikkoja, mutta parasta mitä kohtuuhinnalla saa. Kotoisia ja tyylikkäitä majapaikkoja, kauniita maisemia ja rauhaa, mutta lähistöltä myös eläviä kyliä.

Chalet Tissieres, Chamonix. Kuva: Tuomas Hyytinen

Arvioimme matkakohteitamme omiin kokemuksiimme perustuen. Olemme käyneet kaikissa kohteissa yleensä vähintään kaksi kertaa. Kaikki julkaisemamme kuvat ovat itse ottamiamme. Esittelemme matkakohteita riippumattomasti. Emme pyydä emmekä ota vastaan mitään etuja kohteilta, joita arvioimme.

Voit antaa palautetta, kysyä ja antaa omia vinkkejäsi Alppien matkakohteista. Jos haluat julkistaa kommenttisi, kirjoita se blogikirjoitusten perään. Voit lähettää meille viestejä myös Ota yhteyttä -sivun kautta. 

Close