Beatenbergin kylää tuskin mainitaan matkaoppaissa, mutta se ei meitä haittaa, kun istumme Alphotel Eigerin suurella parvekkeella.

Taivaan, vuorten, metsien, laakson ja järvien värit säkenöivät, kun katselemme maisemaa. Toista puolta horisonttia hallitsevat satumaisesti ilta-auringossa kimaltelevat lumihuippuiset Jungfrau, Mönch ja Eiger.

Näkymä Alphotel Eigerin parvekkeelta. Kuva: Mila Hyytinen

Jos haluaa väljemmille vesille Jungfraun alueen vilkkaimmista paikoista, kannattaa ajaa Interlakenista 10 kilometriä ylös Beatenbergiin (1155 m). Siellä voi ihailla vuoria etäämmältä.

Ennen kylän keskustaa tien oikealla puolella rinteessä on Alphotel Eiger. Se on suosikkimajapaikkamme Alpeilla.

Alphotel Eigeriin on helppo ihastua. Majatalo on ulkoa päin ajan kauniisti patimoima. Sieltä avautuu näköala, jonka veroista on vaikea löytää mistään alppihotellista.

Alphotel Eiger. Kuvat: Tuomas Hyytinen

Huone on valoisa, tilava, tyylikäs ja kotoisa. Hyvässä sängyssä on ihanan pehmeät ja paksut peitot. Huoneessa on jopa kahvikone ja jääkaappi.

Hotellissa ei ole ravintolaa. Se onkin aamiaismajoitus Alphotel Eiger -nimestään huolimatta.

Kauniisti katettu aamiainen tarjoillaan viihtyisässä näköalahuoneessa. Pöydässä ei ole munakokkelia ja pekonia. Tarjolla on kymmenkuntaa paikallista juustoa. Ne kaikki ovat maistamisen arvoisia. Leivät ovat rapeita ja maukkaita.  Paikallinen häränleike täydentää juustojen makua. Aamiaispöydästä ei malttaisi lähteä pois.

Majatalon omistajat Katrin ja Chris ovat avuliaita ja antavat hyviä neuvoja. He lainaavat meille alueen vaelluskartan, kun olemme lähdössä maastoon.

Niederhornilta (1970 m) Waldeggiin kulkeva vaellusreitti on valittu Sveitsin kauneimmaksi. Niederhornille vaeltajia houkuttelevat myös ibex-vuorikauriit.

Thunersee-järvi Niederhornilta. Kuva: Tuomas Hyytinen

Ibex-kauris. Kuva: Tuomas Hyytinen

Kauriit päästävät varovaisesti liikkuvan vaeltajan hyvin lähelle. Maisemia kuvaavan pienoiskoterin ääni saa kauriit kuitenkin hermostumaan. Lauma juoksee vingahdellen ja kaviot kopisten alas jyrkkää kallionseinämää.

Niederhornin reitin alku on tasaista ja avaraa nummimaisemaa. Se saa silmän ja mielen lepäämään.

Nousu Gemmenalphornille (2062 m) ja kivikkoinen lasku sieltä on reitin vaativin osuus. Alempana tullaan taas helppokulkuisille alppiniityille.

Lehmien lisäksi törmäämme reitillä sikoihin, kun etsimme suojaa sadekuurolta sikalan seinustalta. Possut tuijottavat meitä uteliaina ikkunan läpi.

Beatenberg, Niederhorn. Kuva: Tuomas Hyytinen

Thunersee-järvi Interlakenissa. Kuva: Tuomas Hyytinen

Kuuman vaelluspäivän jälkeen ajamme uimaan kimaltelevalle Thunersee-järvelle Interlakeniin. Puistomainen uimaranta voi jäädä huomaamatta, sillä tienristeyksessä on golf-klubin viitta. Uinnin jälkeen käymme pizzalla Interlakenissa. Beatenbergiin ei kannata mennä  ravintoloiden vuoksi.

Pidämme vaellustauon ja vuokraamme kylän urheilukaupasta sähköpyörät. Nousemme niillä vajaan 15 kilometrin matkan Beatenbergista Habkernin kylään idyllisessä maalaismaisemassa. Sähköapu on noustessa tarpeen. Hikeä pyyhkien syömme gulassikeitot Alpenblick-ravintolassa. Alas tullessa vauhti kiihtyy välillä hurjaksi kapealla tiellä.

Ravintola Albenblick. Kuva: Mila Hyytinen

Habkernin kylä. Kuva: Tuomas Hyytinen

Näköalojensa ja mahdollisuuksiensa puolesta Beatenberg voisi olla paljon vilkkaampikin turistikohde. Kilpailu on kuitenkin kova Jungfraun alueen kylien välillä. Beatenberg on jäänyt siinä vähemmälle.

Syynä lienee se, että Beatenberg sijaitsee hiukan etäämmällä kuuluisimmista vuorista. Sieltä voi kuitenkin hyvin tutustua alueeseen. Jungfraun alueen keskukseen Grindelwaldin kylään on matkaa 30 kilometriä.

Beatenbergin syrjäisempi sijainti voi tarjota hiukan edullisempia hintoja. Heinäkuussa 2017 yö Alphotel Eigerissa maksaa 165 euroa. Sillä saa mahtavat maisemat, maaseudun rauhan, viihtyisän huoneen ja elämyksellisen aamiaisen.